Passantenhaven

Eén van de mooiere locaties langs de IJssel is de IJsselzone ter hoogte van Wijhe. Naast een fantastisch uitzicht over het rivierenlandschap, vindt u onder andere een passantenhaven.

De haven is van alle gemakken voorzien.

U kunt (gedurende het seizoen van 12 februari tot 1 november) gebruik maken van:

Een tappunt voor water
Een douche- en toiletruimte (Hier voor is er een sanitaire pas nodig. U kunt deze pas verkijgen bij de havenmeester of bij het restaurant in de jachthaven.
Een lozingspunt voor chemisch afval

Er zijn 9 vaste seizoen ligplaatsen in de passantenhaven.

Dit zijn ligplaatsen waar u gedurende het seizoen uw boot permanent kunt aanmeren, de overige 5 plaatsen zijn voor passanten.


Wilt u gebruik maken van de passantenhaven dan 
kunt u zich aanmelden met de aanuit.net app of site Aan-uit.net.  Mocht dit niet lukken kunt u zich melden bij de havenmeester.

De havenmeester zorgt voor het beheer en het toezicht op de IJsselzone Wijhe en is tijdens het seizoen dagelijks aanwezig. Voor vragen kunt u ook terecht bij het restaurant in de jachthaven.

 

De havenmeester kunt u bereiken via telefoonnummer  06 48 08 33 16.

Pleziervaartuigen die qua diepgang en omvang niet kunnen aanmeren in de passantenhaven, mogen met toestemming van de havenmeester aanmeren bij de nabijgelegen loswal. Hierbij hanteren wij echter wel een maximum van 60 meter. In geval van laag water is er altijd een diepte van minimaal 2 meter.  Deze pleziervaartuigen mogen de maximale toegestane belasting van de loswal niet overschrijden.

 

De bolders op de kade van de loswal zijn geschikt voor de scheepsklasse CEMT I en II.

 

Aanwijzingen van de havenmeester moeten worden opgevolgd.

 

 

Seizoen ligplaatsen

Kosten

Prijs
Het basistarief voor een overnachting in de haven bedraagt € 9,80 per boot per nacht
Voor vaartuigen langer dan 10 meter geldt een toeslag van € 0,52 per meter (naar boven afgerond op hele meters) per nacht. Dit bedrag is exclusief € 1.00 toeristenbelasting p.p.p.n.
Stroom N.V.T

Voor betaling en reservering kunt u terecht in de app Aan-uit.net

 

Een overnachting is altijd van 13.00 uur tot 13.00 uur (u betaald dus altijd voor 24 uur. Deze zal van start gaan vanaf 13.00 uur ongeacht uw aankomst- of vertrektijd). Wanneer er op de dag zelf een plek vrij is en u heeft ingelogd in de app of zich gemeld bij de havenmeester kunt u alvast op de vrije plaats gaan liggen.

 

Mocht u onderweg zijn kunt u een plek reserveren in de eerder benoemde app. Het reserveren van een plek is op de dag zelf al mogelijk vanaf 08.00 uur via de aanuit.net app of de site Aan-uit.net

De camperplaatsen liggen op korte (loop)afstand van het gastvrije centrum van Wijhe.

Tevens vindt u hier een ruime passantenhaven, een loswal, een boothelling, een schildersplek en een Toeristisch OverstapPunt (TOP), van waaruit u via verschillende bewegwijzerde fiets- en wandelroutes de omgeving kunt verkennen.